Vimla eller Telness

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Vimla och Telness. Tittar man överlag på priserna så är Vimla billigare än Telness. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Vimla. Skulle du vara lite äldre så har Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Vimla vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Telness och Vimla. Men skall vi utse en vinnare så blir det Telness som har marginellt bättre täckning än Vimla om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Vimla och Telness.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telness över WiFi men inte hos Vimla där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Telness vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telness medan Vimla endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Telness vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Vimla och Telness. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Telness så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Vimla så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Telness så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Telness.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Telness om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Telness.

Vimla vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Telness medan det saknas hos Vimla.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Telness. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Telness vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Telness vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Telness och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Telness? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Vimla än Telness vilket innebär att de flesta anser att Vimla är ett bättre val.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Telness?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 6 poäng medan Telness får 2 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Telness?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i augusti 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 2 mån, därefter 100 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 32,50 kr/mån i 2 mån, därefter 130 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 42,50 kr/mån i 2 mån, därefter 170 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 57,50 kr/mån i 2 mån, därefter 230 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 75 kr/mån i 2 mån, därefter 300 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 87,50 kr/mån i 2 mån, därefter 350 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Telness

eller
Jämför andra mobiloperatörer