Telenor eller Telia

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Telenor och Telia. Tittar man överlag på priserna så är Telenor billigare än Telia. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

Telenor vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Telia och Telenor. Men skall vi utse en vinnare så blir det Telia som har marginellt bättre täckning än Telenor om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Telenor och Telia.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telenor och Telia över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Telenor och Telia vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telenor och Telia.

Telia vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telenor och Telia. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut för dig hos Telenor eller Telia så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Telia så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Telenor så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Telia vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Telenor och Telia om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Telenor och Telia kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telenor och Telia och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Telenor och Telia.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telenor och Telia. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Telenor och Telia vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Telenor och Telia och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Telenor eller Telia? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Telenor och Telia vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Telenor vinner på populäritet.

Vem är bäst av Telenor och Telia?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Telenor ihop 4 poäng medan Telia får 2 poäng.

Därmed utser vi Telenor till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Telenor och Telia?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Telenor · Telia

eller
Jämför andra mobiloperatörer