Hallon eller Vimla

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Hallon och Vimla. Tittar man överlag på priserna så är Hallon billigare än Vimla. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Hallon och Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Hallon och Vimla. Skulle du vara lite äldre så har Hallon och Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Hallon vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Hallon och Vimla vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Hallon och Vimla.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Hallon över WiFi men inte hos Vimla där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Hallon och Vimla vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Hallon medan Vimla endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Vimla vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Hallon och Vimla. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Hallon så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Att spara oanvänd surf är något som både Hallon eller Vimla erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Hallons och Vimlas hemsida kring villkoren för sparad surf.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Hallon och Vimla så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Hallon och Vimla om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Hallon och Vimla och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Hallon och Vimla. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Hallon och Vimla vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Hallon och Vimla och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Hallon eller Vimla? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Hallon och Vimla vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Hallon något mer.

Hallon vinner på populäritet.

Vem är bäst av Hallon och Vimla?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Hallon ihop 4 poäng medan Vimla får 2 poäng.

Därmed utser vi Hallon till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Hallon och Vimla?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i december 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 3 mån, därefter 99 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 50 kr/mån i 4 mån, därefter 100 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 65 kr/mån i 4 mån, därefter 130 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 74 kr/mån i 3 mån, därefter 149 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 85 kr/mån i 4 mån, därefter 170 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 115 kr/mån i 4 mån, därefter 230 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 124 kr/mån i 3 mån, därefter 249 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 149 kr/mån i 3 mån, därefter 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 150 kr/mån i 4 mån, därefter 300 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 174 kr/mån i 3 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 175 kr/mån i 4 mån, därefter 350 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Hallon · Vimla

eller
Jämför andra mobiloperatörer