Hallon eller Vimla

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Hallon över Vimla. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Hallon och Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Hallon och Vimla. Skulle du vara lite äldre så har Hallon och Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Hallon vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Vimla och Hallon. Men skall vi utse en vinnare så blir det Vimla som har marginellt bättre täckning än Hallon om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Hallon och Vimla.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Hallon och Vimla över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Hallon och Vimla vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Hallon medan Vimla endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Vimla vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Hallon eller Vimla så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Hallon eller Vimla erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Hallons och Vimlas hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Hallon och Vimla så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Hallon och Vimla om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Hallon och Vimla och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Hallon och Vimla. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Hallon och Vimla vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Hallon och Vimla och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Hallon eller Vimla? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Hallon och Vimla vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Hallon vinner på populäritet.

Vem är bäst av Hallon och Vimla?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Hallon ihop 4 poäng medan Vimla får 1 poäng.

Därmed utser vi Hallon till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Hallon och Vimla?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i juni 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 110 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 79 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 160 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 12 GB surf & fria samtal/sms

  för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 190 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 240 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 129 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 149 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 320 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 179 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 370 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Hallon · Vimla

eller
Jämför andra mobiloperatörer