Vimla eller Tele2

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Vimla och Tele2 i denna rond. Vimla utklassar Tele2 när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Tele2 om priset är helt avgörande för dig.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Vimla. Skulle du vara lite äldre så har Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Vimla vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Vimla och Tele2 vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Vimla och Tele2.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Vimla och Tele2 över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Tele2 vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Tele2 medan Vimla endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Vimla vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tele2. Hos Vimla är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 150 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Vimla eller Tele2 så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Vimla så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Tele2 så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Tele2.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Tele2 om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tele2 kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Vimla så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och Tele2 och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Tele2 medan det saknas hos Vimla.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Tele2. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Tele2 vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tele2 vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Tele2 och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Tele2? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Vimla än Tele2 vilket innebär att de flesta anser att Vimla är ett bättre val.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Tele2?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 5 poäng medan Tele2 får 1 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Tele2?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i april 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 160 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 12 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 190 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 240 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 269 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 320 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 370 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 429 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 250 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 529 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 629 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Tele2

eller
Jämför andra mobiloperatörer