Vimla eller Fibio

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Vimla och Fibio hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Vimla och Fibio speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Vimla och Fibio. Skulle du vara lite äldre så har Vimla och Fibio seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Fibio och Vimla. Men skall vi utse en vinnare så blir det Fibio som har marginellt bättre täckning än Vimla om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Vimla och Fibio.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Fibio över WiFi men inte hos Vimla där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Fibio vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Fibio vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Vimla och Fibio. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Fibio så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Vimla så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Fibio så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Fibio.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Fibio om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och Fibio och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Vimla vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Fibio medan det saknas hos Vimla.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos Fibio.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Fibio vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Fibio och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Fibio? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Vimla och Fibio vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Vimla något mer.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Fibio?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 5 poäng medan Fibio får 1 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Fibio?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 5 mån, därefter 99 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 55 kr/mån i 4 mån, därefter 110 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 75 kr/mån i 4 mån, därefter 150 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 95 kr/mån i 4 mån, därefter 190 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 5 mån, därefter 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 130 kr/mån i 4 mån, därefter 260 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 139 kr/mån i 5 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån i 5 mån, därefter 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 165 kr/mån i 4 mån, därefter 330 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 195 kr/mån i 4 mån, därefter 390 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Fibio

eller
Jämför andra mobiloperatörer