Vimla eller Fello

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Vimla och Fello hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Vimla och Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Vimla och Fello. Skulle du vara lite äldre så har Vimla och Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Fello och Vimla. Fello erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Vimla likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Vimla och Fello.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Vimla och Fello över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Fello vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Fello medan Vimla endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Fello vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Fello så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Att spara oanvänd surf är något som både Vimla eller Fello erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Vimlas och Fellos hemsida kring villkoren för sparad surf.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla och Fello så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Fello om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Vimla så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Fello medan det saknas hos Vimla.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Fello vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Fello vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Fello och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Fello? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Vimla och Fello vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Vimla något mer.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Fello?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 4 poäng medan Fello får 3 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Fello?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i februari 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 52,50 kr/mån i 2 mån, därefter 105 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 160 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 16 GB surf & fria samtal/sms

  för 82,50 kr/mån i 2 mån, därefter 165 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 12 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 190 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 32 GB surf & fria samtal/sms

  för 107,50 kr/mån i 2 mån, därefter 215 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 240 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 48 GB surf & fria samtal/sms

  för 137,50 kr/mån i 2 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 320 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 10 kr/mån i 3 mån, därefter 370 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Fello

eller
Jämför andra mobiloperatörer