Vimla eller Chilimobil

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Chilimobil över Vimla. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Vimla och Chilimobil. Skulle du vara lite äldre så har Vimla och Chilimobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Vimla och Chilimobil. Men skall vi utse en vinnare så blir det Vimla som har marginellt bättre täckning än Chilimobil om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Vimla och Chilimobil.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Vimla vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Vimla och Chilimobil. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Chilimobil så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Vimla så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Chilimobil så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla och Chilimobil så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Vimla vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Chilimobil och Vimla vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och Vimla?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 3 poäng medan Chilimobil får 4 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och Vimla?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 55 kr/mån i 4 mån, därefter 110 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 3 mån, därefter 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 75 kr/mån i 4 mån, därefter 150 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 95 kr/mån i 4 mån, därefter 190 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 130 kr/mån i 4 mån, därefter 260 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 165 kr/mån i 4 mån, därefter 330 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 195 kr/mån i 4 mån, därefter 390 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Viaplay & fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån i 3 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer