Tre eller Fibio

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Tre och Fibio hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fibio speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fibio. Skulle du vara lite äldre så har Fibio seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Fibio och Tre. Men skall vi utse en vinnare så blir det Fibio som har marginellt bättre täckning än Tre om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Tre och Fibio.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Tre och Fibio över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Tre och Fibio vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Tre medan Fibio endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Fibio vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tre och Fibio. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut för dig hos Tre eller Fibio så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Tre är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Fibio.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Tre och Fibio om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tre kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Fibio så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tre och Fibio och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Tre vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Tre och Fibio.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Tre. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos Fibio.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Tre och Fibio vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tre vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Tre och Fibio och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Tre eller Fibio? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Tre och Fibio vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Tre vinner på populäritet.

Vem är bäst av Tre och Fibio?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Tre ihop 5 poäng medan Fibio får 1 poäng.

Därmed utser vi Tre till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Tre och Fibio?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 5 mån, därefter 99 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 5 mån, därefter 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 139 kr/mån i 5 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån i 5 mån, därefter 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Tre · Fibio

eller
Jämför andra mobiloperatörer