Tre eller Chilimobil

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Chilimobil över Tre. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Chilimobil.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Tre och Chilimobil. Men skall vi utse en vinnare så blir det Tre som har marginellt bättre täckning än Chilimobil om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Tre och Chilimobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Tre över WiFi men inte hos Chilimobil där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Tre och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Tre medan Chilimobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Tre vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tre och Chilimobil. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut för dig hos Tre eller Chilimobil så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Tre och Chilimobil så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Tre och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tre kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tre och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Tre vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Tre medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Tre och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Tre och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tre vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Tre och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Tre eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Chilimobil och Tre vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Chilimobil något mer.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och Tre?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Tre ihop 3 poäng medan Chilimobil får 4 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och Tre?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

  • Mobilabonnemang för alla

  • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

    för 99 kr/mån i 3 mån, därefter 129 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 5 GB surf & fria samtal/sms

    för 199 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 100 GB surf & fria samtal/sms

    för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

    för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 299 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 20 GB surf & fria samtal/sms

    för 299 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

    för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 349 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • Fri surf & fria samtal/sms

    för 399 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • Viaplay & fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

    för 349 kr/mån i 3 mån, därefter 399 kr/mån.

    Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Tre · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer