Telia eller Tellus

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Telia och Tellus i denna rond. Tellus utklassar Telia när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Telia om priset är helt avgörande för dig.

Tellus vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Telia och Tellus. Telia erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Tellus likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Telia och Tellus.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telia och Tellus över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Telia och Tellus vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telia medan Tellus endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Telia vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telia och Tellus. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut för dig hos Telia eller Tellus så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Telia eller Tellus erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Telias och Telluss hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Telia och Tellus om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Telia och Tellus kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telia och Tellus och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Telia och Tellus.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telia och Tellus. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Telia och Tellus vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Telia och Tellus och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Telia eller Tellus? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Tellus och Telia vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Tellus något mer.

Tellus vinner på populäritet.

Vem är bäst av Tellus och Telia?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Telia ihop 1 poäng medan Tellus får 4 poäng.

Därmed utser vi Tellus till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Tellus och Telia?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i september 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 145kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 195 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 245 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 345 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Telia · Tellus

eller
Jämför andra mobiloperatörer