Telia eller My Beat

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Telia och My Beat. Tittar man överlag på priserna så är My Beat billigare än Telia. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

My Beat vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Telia och My Beat. Telia erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är My Beat likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Telia och My Beat.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telia och My Beat över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Telia och My Beat vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telia medan My Beat endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Telia vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Telia eller My Beat så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Telia så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos My Beat så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Telia vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Telia och My Beat om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Telia och My Beat kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telia och My Beat och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Telia och My Beat.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telia och My Beat. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Telia och My Beat vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Telia och My Beat och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Telia eller My Beat? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan My Beat och Telia vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

My Beat vinner på populäritet.

Vem är bäst av My Beat och Telia?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Telia ihop 2 poäng medan My Beat får 4 poäng.

Därmed utser vi My Beat till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har My Beat och Telia?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i april 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Telia · My Beat

eller
Jämför andra mobiloperatörer