Telia eller Chilimobil

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Telia och Chilimobil i denna rond. Chilimobil utklassar Telia när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Telia om priset är helt avgörande för dig.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Chilimobil.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Telia och Chilimobil. Telia erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Chilimobil likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Telia och Chilimobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telia och Chilimobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Telia och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telia medan Chilimobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Telia vinner på täckning.

Surf

Hos Telia så är hastigheten begränsad till maximalt 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat. Hos Chilimobil är det däremot så att du alltid har fri surf men väljer maxhastighet själv, från 1 Mbit/s till obegränsad maxhastighet.

Skulle surfen ta slut för dig hos Telia så stängs den av helt medan hos Chilimobil så kan inte surfen ta slut då du alltid har obegränsad surfmängd. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos Telia och då ger den full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Telia så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Chilimobil så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut.

Chilimobil vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Telia.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Telia och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Telia kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telia och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Telia vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Telia medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telia och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Telia och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Telia vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Telia och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Telia eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Chilimobil än Telia vilket innebär att de flesta anser att Chilimobil är ett bättre val.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och Telia?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Telia ihop 3 poäng medan Chilimobil får 5 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och Telia?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i april 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Telia · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer