Telenor eller Fello

Priser

Skillnaderna mellan Telenor och Fello är stora. Billigast av dessa är helt klart Fello och om pris är väldigt viktigt så bör du förmodligen inte välja Telenor då det kommer att bli betydligt dyrare för dig om slår ut kostnaden över ett år.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fello. Skulle du vara lite äldre så har Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fello vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Fello och Telenor. Men skall vi utse en vinnare så blir det Fello som har marginellt bättre täckning än Telenor om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Telenor och Fello.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telenor och Fello över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Telenor och Fello vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telenor och Fello.

Fello vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telenor. Hos Fello är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Telenor eller Fello så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Fello så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Telenor så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Fello är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Telenor.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Telenor och Fello om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Telenor och Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telenor och Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Telenor och Fello.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telenor och Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Telenor och Fello vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Telenor och Fello och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Telenor eller Fello? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Fello än Telenor vilket innebär att de flesta anser att Fello är ett bättre val.

Fello vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Telenor?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Telenor ihop 0 poäng medan Fello får 6 poäng.

Därmed utser vi Fello till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fello och Telenor?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 47,50 kr/mån i 4 mån, därefter 95 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 7 GB surf & fria samtal/sms

  för 72,50 kr/mån i 4 mån, därefter 145 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 14 GB surf & fria samtal/sms

  för 97,50 kr/mån i 4 mån, därefter 195 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 22 GB surf & fria samtal/sms

  för 122,50 kr/mån i 4 mån, därefter 245 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 35 GB surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 449 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 569 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Telenor · Fello

eller
Jämför andra mobiloperatörer