Tele2 eller Katshing

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Tele2 och Katshing. Tittar man överlag på priserna så är Katshing billigare än Tele2. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

Katshing vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Tele2 och Katshing. Men skall vi utse en vinnare så blir det Tele2 som har marginellt bättre täckning än Katshing om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Tele2 och Katshing.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Tele2 och Katshing över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Tele2 och Katshing vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Tele2 medan Katshing endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Tele2 vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tele2 och Katshing. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Katshing medan hos Tele2 så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Katshing vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Katshing är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Tele2.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Tele2 och Katshing om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tele2 kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Katshing så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tele2 och Katshing och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Tele2 medan det saknas hos Katshing.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Tele2 och Katshing. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Tele2 och Katshing vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tele2 vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Tele2 och Katshing och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Tele2 eller Katshing? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Tele2 och Katshing vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Tele2 något mer.

Tele2 vinner på populäritet.

Vem är bäst av Tele2 och Katshing?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Tele2 ihop 5 poäng medan Katshing får 2 poäng.

Därmed utser vi Tele2 till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Tele2 och Katshing?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Tele2 · Katshing

eller
Jämför andra mobiloperatörer