Tele2 eller Fibio

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Tele2 och Fibio hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fibio speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fibio. Skulle du vara lite äldre så har Fibio seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Tele2 och Fibio vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Tele2 och Fibio.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Tele2 och Fibio över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Tele2 och Fibio vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Tele2 medan Fibio endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Fibio vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tele2 och Fibio. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut för dig hos Tele2 eller Fibio så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Tele2 och Fibio om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tele2 kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Fibio så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tele2 och Fibio och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Tele2 vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Tele2 och Fibio.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Tele2. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos Fibio.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Tele2 och Fibio vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tele2 vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Tele2 och Fibio och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Tele2 eller Fibio? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Tele2 och Fibio vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Tele2 något mer.

Tele2 vinner på populäritet.

Vem är bäst av Tele2 och Fibio?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Tele2 ihop 5 poäng medan Fibio får 1 poäng.

Därmed utser vi Tele2 till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Tele2 och Fibio?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i maj 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Tele2 · Fibio

eller
Jämför andra mobiloperatörer