Tele2 eller Fello

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Tele2 och Fello i denna rond. Fello utklassar Tele2 när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Tele2 om priset är helt avgörande för dig.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fello. Skulle du vara lite äldre så har Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fello vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Fello och Tele2. Fello erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Tele2 likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Tele2 och Fello.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Tele2 och Fello över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Tele2 och Fello vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Tele2 och Fello.

Fello vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tele2. Hos Fello är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Tele2 eller Fello så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Fello så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Tele2 så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Fello är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Tele2.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Tele2 och Fello om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tele2 och Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tele2 och Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Tele2 och Fello.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Tele2 och Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Tele2 och Fello vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Tele2 och Fello och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Tele2 eller Fello? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Fello och Tele2 vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Fello något mer.

Fello vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Tele2?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Tele2 ihop 0 poäng medan Fello får 6 poäng.

Därmed utser vi Fello till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fello och Tele2?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i februari 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 52,50 kr/mån i 2 mån, därefter 105 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 16 GB surf & fria samtal/sms

  för 82,50 kr/mån i 2 mån, därefter 165 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 32 GB surf & fria samtal/sms

  för 107,50 kr/mån i 2 mån, därefter 215 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 269 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 48 GB surf & fria samtal/sms

  för 137,50 kr/mån i 2 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 429 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 250 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 529 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 629 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Tele2 · Fello

eller
Jämför andra mobiloperatörer