My Beat eller Telness

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan My Beat och Telness. Tittar man överlag på priserna så är My Beat billigare än Telness. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

Skulle du vara lite äldre så har My Beat seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

My Beat vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos My Beat och Telness vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning även om Telness är marginellt bättre enligt oss.

Se täckningkartor: My Beat och Telness.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos My Beat och Telness över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos My Beat och Telness vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telness medan My Beat endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Oavgjort på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telness. Hos My Beat är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos My Beat eller Telness så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Telness vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos My Beat och Telness om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med My Beat kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Telness så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos My Beat och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Telness.

My Beat vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både My Beat och Telness.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telness. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos My Beat.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både My Beat och Telness vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Telness vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos My Beat och Telness och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta My Beat eller Telness? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer My Beat än Telness vilket innebär att de flesta anser att My Beat är ett bättre val.

My Beat vinner på populäritet.

Vem är bäst av My Beat och Telness?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar My Beat ihop 5 poäng medan Telness får 2 poäng.

Därmed utser vi My Beat till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har My Beat och Telness?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i januari 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 44kr/mån i 6 mån, därefter 88kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 55kr/mån i 6 mån, därefter 110kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 85kr/mån i 6 mån, därefter 170kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 60 GB surf & fria samtal/sms

  för 175kr/mån i 6 mån, därefter 350kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
My Beat · Telness

eller
Jämför andra mobiloperatörer