My Beat eller Telia

Priser

Det är rejäla skillnader mellan My Beat och Telia i denna rond. My Beat utklassar Telia när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Telia om priset är helt avgörande för dig.

Skulle du vara lite äldre så har My Beat seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

My Beat vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Telia och My Beat. Men skall vi utse en vinnare så blir det Telia som har marginellt bättre täckning än My Beat om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: My Beat och Telia.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos My Beat och Telia över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos My Beat och Telia vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telia medan My Beat endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Telia vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telia. Hos My Beat är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos My Beat eller Telia så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Telia så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos My Beat så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Telia vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos My Beat och Telia om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med My Beat och Telia kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos My Beat och Telia och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både My Beat och Telia.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telia. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos My Beat.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både My Beat och Telia vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Telia vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos My Beat och Telia och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta My Beat eller Telia? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Telia och My Beat vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Telia vinner på populäritet.

Vem är bäst av Telia och My Beat?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar My Beat ihop 1 poäng medan Telia får 6 poäng.

Därmed utser vi Telia till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Telia och My Beat?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i december 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
My Beat · Telia

eller
Jämför andra mobiloperatörer