My Beat eller Chilimobil

Priser

Skillnaderna mellan My Beat och Chilimobil är stora. Billigast av dessa är helt klart Chilimobil och om pris är väldigt viktigt så bör du förmodligen inte välja My Beat då det kommer att bli betydligt dyrare för dig om slår ut kostnaden över ett år.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Chilimobil. Skulle du vara lite äldre så har My Beat och Chilimobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan My Beat och Chilimobil. Men skall vi utse en vinnare så blir det My Beat som har marginellt bättre täckning än Chilimobil om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: My Beat och Chilimobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos My Beat och Chilimobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos My Beat och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

My Beat vinner på täckning.

Surf

Hos My Beat så är hastigheten begränsad till maximalt 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat. Hos Chilimobil är det däremot så att du alltid har fri surf men väljer maxhastighet själv, från 1 Mbit/s till obegränsad maxhastighet.

Skulle surfen ta slut för dig hos My Beat så stängs den av helt medan hos Chilimobil så kan inte surfen ta slut då du alltid har obegränsad surfmängd. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos My Beat och då ger den full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos My Beat så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut, samtidigt hos Chilimobil så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut.

Chilimobil vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos My Beat.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos My Beat och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med My Beat kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos My Beat och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

My Beat vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos My Beat medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos My Beat och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både My Beat och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

My Beat vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos My Beat och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta My Beat eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Chilimobil och My Beat vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Chilimobil något mer.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och My Beat?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar My Beat ihop 3 poäng medan Chilimobil får 5 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och My Beat?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i november 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 0 kr/mån i 1 mån, därefter 130 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 0 kr/mån i 1 mån, därefter 170 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 0 kr/mån i 1 mån, därefter 225 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 0 kr/mån i 1 mån, därefter 269 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 2 mån, därefter 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
My Beat · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer