Hallon eller Tre

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Hallon och Tre i denna rond. Hallon utklassar Tre när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Tre om priset är helt avgörande för dig.

När det kommer till rabatter så erbjuder Hallon speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Hallon. Skulle du vara lite äldre så har Hallon seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Hallon vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Hallon och Tre vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Hallon och Tre.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Hallon och Tre över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Hallon och Tre vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Hallon och Tre.

Oavgjort på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Hallon eller Tre så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Hallon så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Tre så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Hallon vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Hallon och Tre så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Hallon och Tre om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tre kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Hallon så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Hallon och Tre och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Tre vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Tre medan det saknas hos Hallon.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Hallon och Tre. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Hallon och Tre vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tre vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Hallon och Tre och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Hallon eller Tre? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Hallon än Tre vilket innebär att de flesta anser att Hallon är ett bättre val.

Hallon vinner på populäritet.

Vem är bäst av Hallon och Tre?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Hallon ihop 5 poäng medan Tre får 2 poäng.

Därmed utser vi Hallon till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Hallon och Tre?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i februari 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 9 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 19 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 29 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 39 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Hallon · Tre

eller
Jämför andra mobiloperatörer