Hallon eller Fello

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Hallon över Fello. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Hallon och Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Hallon och Fello. Skulle du vara lite äldre så har Hallon och Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Hallon vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Fello och Hallon. Fello erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Hallon likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Hallon och Fello.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Hallon och Fello över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Hallon och Fello vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Hallon och Fello.

Fello vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Hallon eller Fello så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Hallon eller Fello erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Hallons och Fellos hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Hallon och Fello så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Hallon och Fello om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Hallon så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Hallon och Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Fello medan det saknas hos Hallon.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Hallon och Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Hallon och Fello vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Fello vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Hallon och Fello och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Hallon eller Fello? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Hallon och Fello vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Hallon vinner på populäritet.

Vem är bäst av Hallon och Fello?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Hallon ihop 4 poäng medan Fello får 3 poäng.

Därmed utser vi Hallon till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Hallon och Fello?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i februari 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 52,50 kr/mån i 2 mån, därefter 105 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 9 kr/mån i 4 mån, därefter 109 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 19 kr/mån i 4 mån, därefter 159 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 16 GB surf & fria samtal/sms

  för 82,50 kr/mån i 2 mån, därefter 165 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 32 GB surf & fria samtal/sms

  för 107,50 kr/mån i 2 mån, därefter 215 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 29 kr/mån i 4 mån, därefter 259 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 48 GB surf & fria samtal/sms

  för 137,50 kr/mån i 2 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 39 kr/mån i 4 mån, därefter 309 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 4 mån, därefter 359 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Hallon · Fello

eller
Jämför andra mobiloperatörer