Hallon eller Comviq

Priser

Skillnaderna mellan Hallon och Comviq är stora. Billigast av dessa är helt klart Hallon och om pris är väldigt viktigt så bör du förmodligen inte välja Comviq då det kommer att bli betydligt dyrare för dig om slår ut kostnaden över ett år.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Hallon och Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Hallon och Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Hallon och Comviq seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Hallon vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Comviq och Hallon. Men skall vi utse en vinnare så blir det Comviq som har marginellt bättre täckning än Hallon om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Hallon och Comviq.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Hallon och Comviq över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Hallon och Comviq vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq medan Hallon endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Comviq vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Hallon och Comviq. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut för dig hos Hallon eller Comviq så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Hallon eller Comviq erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Hallons och Comviqs hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Hallon och Comviq så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter. Hos Hallon är det däremot inte möjligt att betala via faktura.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Hallon så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Comviq vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Comviq medan det saknas hos Hallon.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Hallon och Comviq. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Hallon och Comviq vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Comviq vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Hallon och Comviq och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Hallon eller Comviq? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Hallon och Comviq vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Hallon något mer.

Hallon vinner på populäritet.

Vem är bäst av Hallon och Comviq?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Hallon ihop 4 poäng medan Comviq får 3 poäng.

Därmed utser vi Hallon till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Hallon och Comviq?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i januari 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 24kr/mån i 3 mån, därefter 99kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 37kr/mån i 3 mån, därefter 149kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 175kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 225kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 62kr/mån i 3 mån, därefter 249kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 275kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 74kr/mån i 3 mån, därefter 299kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 87kr/mån i 3 mån, därefter 349kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 375kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Hallon · Comviq

eller
Jämför andra mobiloperatörer