Halebop eller Telenor

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Halebop och Telenor. Tittar man överlag på priserna så är Halebop billigare än Telenor. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Halebop.

Halebop vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Halebop och Telenor. Halebop erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Telenor likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Halebop och Telenor.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Halebop och Telenor över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Halebop och Telenor vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Halebop och Telenor.

Halebop vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telenor. Hos Halebop är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Halebop eller Telenor så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Halebop så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Telenor så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Halebop och Telenor om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Halebop och Telenor kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Halebop och Telenor och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Telenor medan det saknas hos Halebop.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Halebop och Telenor. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Halebop och Telenor vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Telenor vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Halebop och Telenor och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Halebop eller Telenor? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Halebop och Telenor vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Halebop något mer.

Halebop vinner på populäritet.

Vem är bäst av Halebop och Telenor?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Halebop ihop 5 poäng medan Telenor får 1 poäng.

Därmed utser vi Halebop till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Halebop och Telenor?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i maj 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Halebop · Telenor

eller
Jämför andra mobiloperatörer