Halebop eller Fello

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Halebop och Fello. Tittar man överlag på priserna så är Fello billigare än Halebop. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Halebop och Fello. Skulle du vara lite äldre så har Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fello vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Halebop och Fello. Men skall vi utse en vinnare så blir det Halebop som har marginellt bättre täckning än Fello om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Halebop och Fello.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Halebop över WiFi men inte hos Fello där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Halebop vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal. Hos Fello däremot så finns inte 4G-samtal vilket innebär att samtal måste kopplas om till ett annat nät som stöder samtal och skulle det inte finnas något sådant nät så misslyckas samtalet.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Halebop medan Fello endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Halebop vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Halebop eller Fello så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Halebop eller Fello erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Halebops och Fellos hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Fello är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Halebop.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Halebop och Fello om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Halebop och Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Halebop och Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Fello medan det saknas hos Halebop.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Halebop och Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Halebop och Fello vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Fello vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Halebop och Fello och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Halebop eller Fello? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Fello och Halebop vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Fello något mer.

Fello vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Halebop?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Halebop ihop 1 poäng medan Fello får 6 poäng.

Därmed utser vi Fello till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fello och Halebop?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i januari 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Halebop · Fello

eller
Jämför andra mobiloperatörer