Halebop eller Chilimobil

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Chilimobil över Halebop. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Halebop och Chilimobil.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Halebop och Chilimobil. Halebop erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Chilimobil likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Halebop och Chilimobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Halebop över WiFi men inte hos Chilimobil där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Halebop och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Halebop medan Chilimobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Halebop vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Chilimobil. Hos Halebop är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Halebop eller Chilimobil så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Halebop så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Chilimobil så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Halebop.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Halebop och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Halebop kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Halebop och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Halebop vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Halebop och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Halebop och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Halebop och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Halebop eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Chilimobil än Halebop vilket innebär att de flesta anser att Chilimobil är ett bättre val.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och Halebop?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Halebop ihop 2 poäng medan Chilimobil får 4 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och Halebop?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 3 mån, därefter 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 209 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 369 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Viaplay & fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån i 3 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 429 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Halebop · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer