Halebop eller Chilimobil

Priser

Skillnaderna mellan Halebop och Chilimobil är stora. Billigast av dessa är helt klart Chilimobil och om pris är väldigt viktigt så bör du förmodligen inte välja Halebop då det kommer att bli betydligt dyrare för dig om slår ut kostnaden över ett år.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Halebop och Chilimobil.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Halebop och Chilimobil. Halebop erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Chilimobil likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Halebop och Chilimobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Halebop och Chilimobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Halebop och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Halebop medan Chilimobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Halebop vinner på täckning.

Surf

Hos Halebop så är hastigheten begränsad till maximalt 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat. Hos Chilimobil är det däremot så att du alltid har fri surf men väljer maxhastighet själv, från 1 Mbit/s till obegränsad maxhastighet.

Skulle surfen ta slut för dig hos Halebop så stängs den av helt medan hos Chilimobil så kan inte surfen ta slut då du alltid har obegränsad surfmängd. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos Halebop och då ger den full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Halebop så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Chilimobil så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut.

Chilimobil vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Halebop.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Halebop och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Halebop kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Halebop och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Halebop vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Halebop och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Halebop och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Halebop och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Halebop eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Halebop och Chilimobil vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Halebop vinner på populäritet.

Vem är bäst av Halebop och Chilimobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Halebop ihop 5 poäng medan Chilimobil får 2 poäng.

Därmed utser vi Halebop till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Halebop och Chilimobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i maj 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 149 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 149 kr/mån i 2 mån, därefter 179 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 239 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 339 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Halebop · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer