Fibio eller Smultron Mobil

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Fibio över Smultron Mobil. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fibio speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fibio. Skulle du vara lite äldre så har Fibio seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fibio vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Fibio och Smultron Mobil vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Fibio och Smultron Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Fibio och Smultron Mobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Fibio och Smultron Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Fibio vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Fibio. Hos Smultron Mobil är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Fibio eller Smultron Mobil så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Fibio vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Fibio och Smultron Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Smultron Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Fibio så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Fibio och Smultron Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Smultron Mobil vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Fibio och Smultron Mobil.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Fibio och Smultron Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Fibio och Smultron Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Fibio eller Smultron Mobil? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Fibio än Smultron Mobil vilket innebär att de flesta anser att Fibio är ett bättre val.

Fibio vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fibio och Smultron Mobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Fibio ihop 6 poäng medan Smultron Mobil får 1 poäng.

Därmed utser vi Fibio till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fibio och Smultron Mobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 49 kr/mån i 5 mån, därefter 99 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 5 mån, därefter 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 139 kr/mån i 5 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån i 5 mån, därefter 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 499 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Fibio · Smultron Mobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer