Fello eller Telia

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Fello och Telia i denna rond. Fello utklassar Telia när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Telia om priset är helt avgörande för dig.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fello. Skulle du vara lite äldre så har Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fello vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Fello och Telia vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Fello och Telia.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Fello och Telia över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Fello och Telia vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Fello och Telia.

Oavgjort på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Fello eller Telia så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Fello eller Telia erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Fellos och Telias hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Fello är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Telia.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Fello och Telia om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Fello och Telia kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Fello och Telia och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Fello och Telia.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Fello och Telia. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Fello och Telia vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Fello och Telia och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Fello eller Telia? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Fello än Telia vilket innebär att de flesta anser att Fello är ett bättre val.

Fello vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Telia?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Fello ihop 5 poäng medan Telia får 0 poäng.

Därmed utser vi Fello till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fello och Telia?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i april 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 52.5 kr/mån i 5 mån, därefter 105 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 82.5 kr/mån i 5 mån, därefter 165 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 16 GB surf & fria samtal/sms

  för 107.5 kr/mån i 5 mån, därefter 215 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 269 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 24 GB surf & fria samtal/sms

  för 137.5 kr/mån i 5 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 469 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 569 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Fello · Telia

eller
Jämför andra mobiloperatörer