Fello eller Smultron Mobil

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Fello och Smultron Mobil i denna rond. Fello utklassar Smultron Mobil när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Smultron Mobil om priset är helt avgörande för dig.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Fello. Skulle du vara lite äldre så har Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fello vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Fello och Smultron Mobil. Fello erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Smultron Mobil likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Fello och Smultron Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Fello och Smultron Mobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Fello och Smultron Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Fello medan Smultron Mobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Fello vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Fello eller Smultron Mobil så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Fello så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Smultron Mobil så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Fello vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Fello är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Smultron Mobil.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Fello och Smultron Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Fello och Smultron Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Fello och Smultron Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Fello och Smultron Mobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos Smultron Mobil.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Fello och Smultron Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Fello vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Fello och Smultron Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Fello eller Smultron Mobil? Utifrån den data vi har så är det väldigt många fler som väljer Fello än Smultron Mobil vilket innebär att de flesta anser att Fello är ett mycket bättre val.

Fello vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Smultron Mobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Fello ihop 8 poäng medan Smultron Mobil får 0 poäng.

Därmed utser vi Fello till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fello och Smultron Mobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i juli 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 52.5 kr/mån i 5 mån, därefter 105 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 82.5 kr/mån i 5 mån, därefter 165 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 16 GB surf & fria samtal/sms

  för 107.5 kr/mån i 5 mån, därefter 215 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 24 GB surf & fria samtal/sms

  för 137.5 kr/mån i 5 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Fello · Smultron Mobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer