Fello eller Chilimobil

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Chilimobil över Fello. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Fello och Chilimobil. Skulle du vara lite äldre så har Fello och Chilimobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Fello och Chilimobil. Fello erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Chilimobil likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Fello och Chilimobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Fello och Chilimobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Fello och Chilimobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Fello medan Chilimobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Fello vinner på täckning.

Surf

Hos Fello så är hastigheten begränsad till maximalt 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat. Hos Chilimobil är det däremot så att du alltid har fri surf men väljer maxhastighet själv, från 1 Mbit/s till obegränsad maxhastighet.

Skulle surfen ta slut för dig hos Fello så stängs den av helt medan hos Chilimobil så kan inte surfen ta slut då du alltid har obegränsad surfmängd. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos Fello och då ger den full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Fello så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Chilimobil så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut.

Chilimobil vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Fello och Chilimobil så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Fello och Chilimobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Fello medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Fello och Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Fello och Chilimobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Fello vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Fello och Chilimobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Fello eller Chilimobil? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Fello och Chilimobil vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Fello något mer.

Fello vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Chilimobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Fello ihop 6 poäng medan Chilimobil får 2 poäng.

Därmed utser vi Fello till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Fello och Chilimobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i juni 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 52.5 kr/mån i 5 mån, därefter 105 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 82.5 kr/mån i 5 mån, därefter 165 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 149 kr/mån i 2 mån, därefter 179 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 16 GB surf & fria samtal/sms

  för 107.5 kr/mån i 5 mån, därefter 215 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 24 GB surf & fria samtal/sms

  för 137.5 kr/mån i 5 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Fello · Chilimobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer