Comviq eller Tre

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Comviq och Tre hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Comviq seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Comviq och Tre. Men skall vi utse en vinnare så blir det Comviq som har marginellt bättre täckning än Tre om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Comviq och Tre.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och Tre över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och Tre vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq och Tre.

Comviq vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tre. Hos Comviq är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller Tre så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Comviq så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Tre så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq och Tre så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och Tre om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och Tre kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tre och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Tre vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och Tre.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och Tre. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och Tre vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och Tre och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller Tre? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Comviq och Tre vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Comviq något mer.

Comviq vinner på populäritet.

Vem är bäst av Comviq och Tre?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 4 poäng medan Tre får 1 poäng.

Därmed utser vi Comviq till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Comviq och Tre?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i maj 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 31 kr/mån i 3 mån, därefter 125 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 44 kr/mån i 3 mån, därefter 175 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 56 kr/mån i 3 mån, därefter 225 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 69 kr/mån i 3 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 94 kr/mån i 3 mån, därefter 375 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · Tre

eller
Jämför andra mobiloperatörer