Comviq eller Tellus

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Tellus över Comviq. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Comviq och Tellus seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Tellus vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Comviq och Tellus vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Comviq och Tellus.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och Tellus över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och Tellus vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq medan Tellus endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Oavgjort på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Tellus. Hos Comviq är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller Tellus så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Comviq eller Tellus erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Comviqs och Telluss hemsida kring villkoren för sparad surf.

Tellus vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Tellus.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och Tellus om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och Tellus kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tellus och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och Tellus.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och Tellus. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och Tellus vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och Tellus och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller Tellus? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Comviq och Tellus vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Comviq något mer.

Comviq vinner på populäritet.

Vem är bäst av Comviq och Tellus?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 3 poäng medan Tellus får 2 poäng.

Därmed utser vi Comviq till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Comviq och Tellus?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i september 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 29 kr/mån i 3 mån, därefter 115 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 145kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 37 kr/mån i 3 mån, därefter 145 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 195 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 195 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 57 kr/mån i 3 mån, därefter 225 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 245 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 74 kr/mån i 3 mån, därefter 295 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 345 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 3 mån, därefter 395 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · Tellus

eller
Jämför andra mobiloperatörer