Comviq eller Telia

Priser

Skillnaderna mellan Comviq och Telia är stora. Billigast av dessa är helt klart Comviq och om pris är väldigt viktigt så bör du förmodligen inte välja Telia då det kommer att bli betydligt dyrare för dig om slår ut kostnaden över ett år.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Comviq seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Comviq vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Telia och Comviq. Telia erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Comviq likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Comviq och Telia.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och Telia över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och Telia vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq och Telia.

Telia vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller Telia så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Comviq eller Telia erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Comviqs och Telias hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Telia.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och Telia om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och Telia kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telia och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och Telia.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och Telia. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och Telia vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och Telia och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller Telia? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Comviq och Telia vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Comviq något mer.

Comviq vinner på populäritet.

Vem är bäst av Comviq och Telia?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 4 poäng medan Telia får 1 poäng.

Därmed utser vi Comviq till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Comviq och Telia?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i juni 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · Telia

eller
Jämför andra mobiloperatörer