Comviq eller My Beat

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för My Beat över Comviq. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Comviq och My Beat seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

My Beat vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan My Beat och Comviq. Men skall vi utse en vinnare så blir det My Beat som har marginellt bättre täckning än Comviq om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Comviq och My Beat.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och My Beat över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och My Beat vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq medan My Beat endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

My Beat vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Comviq. Hos My Beat är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller My Beat så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Comviq så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos My Beat så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Comviq vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos My Beat.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och My Beat om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och My Beat kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos My Beat och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och My Beat.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos My Beat.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och My Beat vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Comviq vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och My Beat och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller My Beat? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan My Beat och Comviq vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar My Beat något mer.

My Beat vinner på populäritet.

Vem är bäst av My Beat och Comviq?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 2 poäng medan My Beat får 5 poäng.

Därmed utser vi My Beat till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har My Beat och Comviq?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i januari 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 44kr/mån i 6 mån, därefter 88kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 55kr/mån i 6 mån, därefter 110kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 85kr/mån i 6 mån, därefter 170kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 175kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 225kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 275kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 60 GB surf & fria samtal/sms

  för 175kr/mån i 6 mån, därefter 350kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 375kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · My Beat

eller
Jämför andra mobiloperatörer