Comviq eller My Beat

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Comviq över My Beat. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Comviq och My Beat seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Comviq vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Comviq och My Beat vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Comviq och My Beat.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och My Beat över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och My Beat vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq medan My Beat endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

My Beat vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller My Beat så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Hos Comviq så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos My Beat så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Comviq vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos My Beat.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och My Beat om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och My Beat kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos My Beat och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och My Beat.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och My Beat. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och My Beat vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och My Beat och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller My Beat? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Comviq än My Beat vilket innebär att de flesta anser att Comviq är ett bättre val.

Comviq vinner på populäritet.

Vem är bäst av Comviq och My Beat?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 5 poäng medan My Beat får 1 poäng.

Därmed utser vi Comviq till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Comviq och My Beat?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i april 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · My Beat

eller
Jämför andra mobiloperatörer