Comviq eller Halebop

Priser

Priserna överlag ger en liten fördel för Comviq över Halebop. Men då skillnaderna är små mellan operatörerna så kan det därför i detta fall vara bra att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som faktiskt är billigast för ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Comviq och Halebop. Skulle du vara lite äldre så har Comviq seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Comviq vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Halebop och Comviq. Halebop erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Comviq likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Comviq och Halebop.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och Halebop över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och Halebop vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq och Halebop.

Halebop vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller Halebop så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Comviq eller Halebop erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Comviqs och Halebops hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Halebop.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och Halebop om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och Halebop kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Halebop och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Comviq medan det saknas hos Halebop.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och Halebop. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och Halebop vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Comviq vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och Halebop och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller Halebop? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Halebop och Comviq vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Halebop vinner på populäritet.

Vem är bäst av Halebop och Comviq?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 2 poäng medan Halebop får 4 poäng.

Därmed utser vi Halebop till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Halebop och Comviq?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i juni 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · Halebop

eller
Jämför andra mobiloperatörer