Comviq eller Fello

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Comviq och Fello. Tittar man överlag på priserna så är Fello billigare än Comviq. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder både Comviq och Fello speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Comviq och Fello. Skulle du vara lite äldre så har Comviq och Fello seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Fello vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Fello och Comviq. Men skall vi utse en vinnare så blir det Fello som har marginellt bättre täckning än Comviq om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Comviq och Fello.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och Fello över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och Fello vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq och Fello.

Fello vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Comviq eller Fello så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Comviq eller Fello erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Comviqs och Fellos hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq och Fello så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och Fello om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och Fello kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Fello och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Fello vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och Fello.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och Fello. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och Fello vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och Fello och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller Fello? Utifrån den data vi har så är det väldigt lika mellan Comviq och Fello vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val.

Comviq vinner på populäritet.

Vem är bäst av Fello och Comviq?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 3 poäng medan Fello får 3 poäng.

Därmed slutar det oavgjort!

Vilka erbjudanden har Fello och Comviq?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i mars 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 47,50 kr/mån i 4 mån, därefter 95 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 125 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 7 GB surf & fria samtal/sms

  för 72,50 kr/mån i 4 mån, därefter 145 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 175 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 14 GB surf & fria samtal/sms

  för 97,50 kr/mån i 4 mån, därefter 195 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 225 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 22 GB surf & fria samtal/sms

  för 122,50 kr/mån i 4 mån, därefter 245 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 375 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · Fello

eller
Jämför andra mobiloperatörer