Chilimobil eller Tellus

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Chilimobil och Tellus. Tittar man överlag på priserna så är Chilimobil billigare än Tellus. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Chilimobil. Skulle du vara lite äldre så har Chilimobil och Tellus seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Tellus och Chilimobil. Men skall vi utse en vinnare så blir det Tellus som har marginellt bättre täckning än Chilimobil om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Chilimobil och Tellus.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Chilimobil och Tellus över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Chilimobil och Tellus vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Tellus vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf såvida man inte vill ha ett mobilabonnemang med obegränsad data hellre och då är det bra att hos Chilimobil så kan du välja maxhastighet själv, från 1 Mbit/s till obegränsad maxhastighet. Hos Tellus däremot så är hastigheten begränsad till maximalt 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Tellus så stängs den av helt medan hos Chilimobil så kan inte surfen ta slut då du alltid har obegränsad surfmängd. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos Tellus och då ger den full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Chilimobil så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut, medan hos Tellus så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf.

Chilimobil vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Tellus.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Chilimobil och Tellus om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Tellus kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Tellus och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Tellus vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Tellus medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Chilimobil och Tellus. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Chilimobil och Tellus vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Tellus vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Chilimobil och Tellus och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Chilimobil eller Tellus? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Chilimobil och Tellus vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Chilimobil något mer.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och Tellus?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Chilimobil ihop 5 poäng medan Tellus får 3 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och Tellus?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i maj 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 145kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 149 kr/mån i 2 mån, därefter 179 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 195 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 245 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 25 kr/mån i 1 mån, därefter 345 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Chilimobil · Tellus

eller
Jämför andra mobiloperatörer