Chilimobil eller Smultron Mobil

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Chilimobil och Smultron Mobil i denna rond. Chilimobil utklassar Smultron Mobil när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Smultron Mobil om priset är helt avgörande för dig.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Chilimobil. Skulle du vara lite äldre så har Chilimobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Chilimobil vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Smultron Mobil och Chilimobil. Men skall vi utse en vinnare så blir det Smultron Mobil som har marginellt bättre täckning än Chilimobil om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Chilimobil och Smultron Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Chilimobil och Smultron Mobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Chilimobil och Smultron Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Smultron Mobil vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf såvida man inte vill ha ett mobilabonnemang med obegränsad data hellre och då är det bra att hos Chilimobil så kan du välja maxhastighet själv, från 1 Mbit/s till obegränsad maxhastighet. Hos Smultron Mobil däremot så är hastigheten begränsad till maximalt 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut för dig hos Smultron Mobil så stängs den av helt medan hos Chilimobil så kan inte surfen ta slut då du alltid har obegränsad surfmängd. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos Smultron Mobil och då ger den full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Chilimobil så har du ingen möjlighet att spara oanvänd surf och det är inte så konstigt då du alltid har fri surf som inte kan ta slut, samtidigt hos Smultron Mobil så finns heller ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Chilimobil vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Smultron Mobil.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Chilimobil och Smultron Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Smultron Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Smultron Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Smultron Mobil vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Smultron Mobil medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Chilimobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos Smultron Mobil.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Chilimobil och Smultron Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Chilimobil och Smultron Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Chilimobil eller Smultron Mobil? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Chilimobil än Smultron Mobil vilket innebär att de flesta anser att Chilimobil är ett bättre val.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Chilimobil och Smultron Mobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Chilimobil ihop 5 poäng medan Smultron Mobil får 2 poäng.

Därmed utser vi Chilimobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Chilimobil och Smultron Mobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i februari 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 2 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet