Vimla eller Penny

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Vimla och Penny hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånga abonnemang hos både Vimla och Penny. Skulle du vara lite äldre så har Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Vimla och Penny vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning.

Se täckningkartor: Vimla och Penny.

Vimla vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Vimla och Penny. Den enda begränsande faktorn blir därmed din egen mobil och hur belastad och utbyggd din närmaste mobilmast råkar vara.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Penny så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Att spara oanvänd surf är något som både Vimla eller Penny erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Vimlas och Pennys hemsida kring villkoren för sparad surf.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla och Penny så finns betalalternativet bankkort, vilket innebär att du uppger ditt betalkort och sedan dras pengarna från det varje månad utan att du behöver göra något.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter. Hos Penny är det däremot inte möjligt att betala via faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Penny.

Vimla vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören. Tyvärr så saknas möjligheten till support via chatt hos Penny.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Penny vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Vimla vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Penny och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Penny? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Vimla och Penny vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Vimla något mer.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Penny?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 7 poäng medan Penny får 0 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Penny?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i april 2021. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 49kr/mån i 3 mån, därefter 99kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 25kr/mån i 2 mån, därefter 100kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 69kr/mån i 3 mån, därefter 149kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 40kr/mån i 2 mån, därefter 160kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 18 GB surf & fria samtal/sms

  för 99kr/mån i 3 mån, därefter 199kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 18 GB surf & fria samtal/sms

  för 55kr/mån i 2 mån, därefter 220kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 139kr/mån i 3 mån, därefter 289kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 80kr/mån i 2 mån, därefter 320kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 87,5kr/mån i 2 mån, därefter 350kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Penny

eller
Jämför andra mobiloperatörer