Vimla eller Karma Mobil

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Vimla och Karma Mobil. Tittar man överlag på priserna så är Karma Mobil billigare än Vimla. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Vimla. Skulle du vara lite äldre så har Vimla och Karma Mobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Karma Mobil vinner på pris.

Täckning

Skillnaderna generellt i täckning är små mellan Karma Mobil och Vimla. Men skall vi utse en vinnare så blir det Karma Mobil som har marginellt bättre täckning än Vimla om man ser över hela landet. Som alltid bör du dock kolla täckningskartan för att se hur det ser ut just där du bor.

Se täckningkartor: Vimla och Karma Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Karma Mobil över WiFi men inte hos Vimla där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Karma Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Karma Mobil vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Vimla. Hos Karma Mobil är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Något annat som är riktigt bra är att om surfen tar slut hos Vimla eller Karma Mobil så kan du faktiskt forsätta surfa kostnadsfritt även om hastigheten kommer att begränsas kraftigt. Känner du att det är för långtsamt så erbjuder både Vimla eller Karma Mobil att man kan köpa till extra surf.

Hos Vimla så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Karma Mobil så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Karma Mobil.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Karma Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Karma Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Vimla så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och Karma Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Karma Mobil medan det saknas hos Vimla.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Karma Mobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Karma Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Karma Mobil vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Karma Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Karma Mobil? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Vimla och Karma Mobil vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Vimla något mer.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Karma Mobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 4 poäng medan Karma Mobil får 3 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Karma Mobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i december 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 50 kr/mån i 4 mån, därefter 100 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 65 kr/mån i 4 mån, därefter 130 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 85 kr/mån i 4 mån, därefter 170 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 115 kr/mån i 4 mån, därefter 230 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 150 kr/mån i 4 mån, därefter 300 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 175 kr/mån i 4 mån, därefter 350 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Karma Mobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer