Vimla eller Halebop

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Vimla och Halebop. Tittar man överlag på priserna så är Vimla billigare än Halebop. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Vimla och Halebop. Skulle du vara lite äldre så har Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Vimla vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Halebop och Vimla. Halebop erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Vimla likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Vimla och Halebop.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Vimla och Halebop över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Halebop vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Vimla och Halebop.

Halebop vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut för dig hos Vimla eller Halebop så fungerar det på samma sätt, det vill säga du är tvungen att köpa till extra surf för att kunna surfa vidare eller vänta tills surfen nollställs vilket sker normalt vid månadsskiftet.

Att spara oanvänd surf är något som både Vimla eller Halebop erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Vimlas och Halebops hemsida kring villkoren för sparad surf.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Halebop.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Halebop om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Halebop kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Vimla så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och Halebop och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Halebop. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Halebop vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Halebop och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Halebop? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Vimla och Halebop vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Vimla något mer.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Halebop?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 4 poäng medan Halebop får 1 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Halebop?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i black week 2024. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

  • Mobilabonnemang för alla

  • 4 GB surf & fria samtal/sms

    för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 110 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 3 GB surf & fria samtal/sms

    för 149 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 8 GB surf & fria samtal/sms

    för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 160 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 12 GB surf & fria samtal/sms

    för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 190 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 8 GB surf & fria samtal/sms

    för 239 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 20 GB surf & fria samtal/sms

    för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 240 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 50 GB surf & fria samtal/sms

    för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 320 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 30 GB surf & fria samtal/sms

    för 339 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 100 GB surf & fria samtal/sms

    för 20 kr/mån i 4 mån, därefter 370 kr/mån.

    Visa erbjudandet

  • 100 GB surf & fria samtal/sms

    för 399 kr/mån.

    Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Halebop

eller
Jämför andra mobiloperatörer