Vimla eller Halebop

Priser

Priserna är väldigt liknande hos Vimla och Halebop hos båda mobiloperatörerna får anses vara likvärdigt prisvärda enligt oss.

När det kommer till rabatter så erbjuder Vimla speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos både Vimla och Halebop. Skulle du vara lite äldre så har Vimla seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Oavgjort på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Halebop och Vimla. Halebop erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Vimla likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Vimla och Halebop.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Halebop över WiFi men inte hos Vimla där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Vimla och Halebop vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Halebop medan Vimla endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Halebop vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Vimla. Hos Halebop är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Vimla medan hos Halebop så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Att spara oanvänd surf är något som både Vimla eller Halebop erbjuder vilket i det stora hela innebär att om du har oanvänd surf när månaden är slut så sparas den till nästa månad. Du kan läsa mer på Vimlas och Halebops hemsida kring villkoren för sparad surf.

Vimla vinner på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Vimla är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Halebop.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Vimla och Halebop om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Halebop kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Vimla så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Vimla och Halebop och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Vimla och Halebop. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Vimla och Halebop vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Vimla och Halebop och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Vimla eller Halebop? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Vimla än Halebop vilket innebär att de flesta anser att Vimla är ett bättre val.

Vimla vinner på populäritet.

Vem är bäst av Vimla och Halebop?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Vimla ihop 4 poäng medan Halebop får 1 poäng.

Därmed utser vi Vimla till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Vimla och Halebop?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i maj 2023. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 3 GB surf & fria samtal/sms

  för 28 kr/mån i 3 mån, därefter 110 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 2 GB surf & fria samtal/sms

  för 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 38 kr/mån i 3 mån, därefter 150 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 48 kr/mån i 3 mån, därefter 190 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 6 GB surf & fria samtal/sms

  för 209 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 65 kr/mån i 3 mån, därefter 260 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 20 GB surf & fria samtal/sms

  för 319 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 83 kr/mån i 3 mån, därefter 330 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 50 GB surf & fria samtal/sms

  för 369 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 98 kr/mån i 3 mån, därefter 390 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 429 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Vimla · Halebop

eller
Jämför andra mobiloperatörer