Telenor eller Karma Mobil

Priser

Det är rejäla skillnader mellan Telenor och Karma Mobil i denna rond. Karma Mobil utklassar Telenor när det kommer till priser på mobilabonnemangen. Du bör därför inte välja Telenor om priset är helt avgörande för dig.

Skulle du vara lite äldre så har Telenor och Karma Mobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Karma Mobil vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Telenor och Karma Mobil vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Telenor och Karma Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Telenor och Karma Mobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Telenor och Karma Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Telenor medan Karma Mobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Oavgjort på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Telenor. Hos Karma Mobil är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Karma Mobil medan hos Telenor så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Telenor och Karma Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Telenor och Karma Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Telenor och Karma Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Telenor och Karma Mobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Telenor och Karma Mobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Telenor och Karma Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Telenor och Karma Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Telenor eller Karma Mobil? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Karma Mobil och Telenor vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Karma Mobil något mer.

Karma Mobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Karma Mobil och Telenor?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Telenor ihop 0 poäng medan Karma Mobil får 4 poäng.

Därmed utser vi Karma Mobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Karma Mobil och Telenor?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i december 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 5 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 35 GB surf & fria samtal/sms

  för 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf & fria samtal/sms

  för 449 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Telenor · Karma Mobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer