Comviq eller Karma Mobil

Priser

Skillnaderna mellan Comviq och Karma Mobil är stora. Billigast av dessa är helt klart Karma Mobil och om pris är väldigt viktigt så bör du förmodligen inte välja Comviq då det kommer att bli betydligt dyrare för dig om slår ut kostnaden över ett år.

När det kommer till rabatter så erbjuder Comviq speciella mobilabonnemang för barn vilket innebär lägre pris eller mer surf. För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Comviq. Skulle du vara lite äldre så har Comviq och Karma Mobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Karma Mobil vinner på pris.

Täckning

Täckningen är likvärdig hos Comviq och Karma Mobil vilket innebär att vi rekommenderar båda operatörerna lika mycket när det kommer till täckning. Studera täckningskartan för att se om det finns lokala skillnader är vårt tips för att hitta bästa valet.

Se täckningkartor: Comviq och Karma Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Comviq och Karma Mobil över WiFi.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Comviq och Karma Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Skulle du ha en mobiltelefon som stöder eSIM så är det möjligt att få ett eSIM hos Comviq medan Karma Mobil endast erbjuder vanliga trippelsim som skickas hem via post.

Karma Mobil vinner på täckning.

Surf

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Karma Mobil medan hos Comviq så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Hos Comviq så sparas oanvänd surf till nästa månad vilket gör att du har möjlighet att bygga upp en större pott med surf, medan hos Karma Mobil så finns ingen möjlighet att spara surf utan den nollställs helt enkelt varje månad till den datamängd du valt.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Comviq är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Karma Mobil.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Comviq och Karma Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Comviq och Karma Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Karma Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Comviq.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos både Comviq och Karma Mobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Comviq och Karma Mobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Comviq och Karma Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Comviq och Karma Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Comviq eller Karma Mobil? Utifrån den data vi har så är det fler som väljer Comviq än Karma Mobil vilket innebär att de flesta anser att Comviq är ett bättre val.

Comviq vinner på populäritet.

Vem är bäst av Comviq och Karma Mobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Comviq ihop 3 poäng medan Karma Mobil får 2 poäng.

Därmed utser vi Comviq till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Comviq och Karma Mobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i december 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • 4 GB surf & fria samtal/sms

  för 31 kr/mån i 3 mån, därefter 125 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 8 GB surf & fria samtal/sms

  för 44 kr/mån i 3 mån, därefter 175 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 56 kr/mån i 3 mån, därefter 225 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 30 GB surf & fria samtal/sms

  för 69 kr/mån i 3 mån, därefter 275 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 94 kr/mån i 3 mån, därefter 375 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Comviq · Karma Mobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer