Chilimobil eller Karma Mobil

Priser

Priserna skiljer sig en del mellan Chilimobil och Karma Mobil. Tittar man överlag på priserna så är Karma Mobil billigare än Chilimobil. Men då priserna inte har väldigt stora skillnader så kan det vara värt att titta på de enskilda mobilabonnemangen för att se vilket som blir billigast efter ens egna behov.

För dig som är student så finns extra förmånliga abonnemang hos Chilimobil. Skulle du vara lite äldre så har Chilimobil och Karma Mobil seniorabonnemang vilket ger mer för pengarna än vanliga abonnemang.

Karma Mobil vinner på pris.

Täckning

Över hela landet så kan man se skillnader mellan Karma Mobil och Chilimobil. Karma Mobil erbjuder bättre täckning, men det generellt i norra delarna av landet medan i mellersta och södra delarna så är Chilimobil likvärdiga. Som alltid bör du studera täckningskartorna där du bor då lokala skillnader förekommer.

Se täckningkartor: Chilimobil och Karma Mobil.

Skulle täckning saknas men du har en mobiltelefon som stöder WiFi-samtal så är det möjligt att ringa och ta emot-samtal hos Karma Mobil över WiFi men inte hos Chilimobil där du helt enkelt blir utan täckning.

Riktigt bra är även att 4G-samtal stöds hos Chilimobil och Karma Mobil vilket innebär att du får bättre samtalstäckning då samtal kan gå över 4G-nätet samt kan surfa under ett pågående samtal.

Karma Mobil vinner på täckning.

Surf

För de allra flesta så är surf viktigare än någonsin, man vill ha snabbaste möjliga surf och då är det bra med obegränsad hastighet på surfen och det får du hos Chilimobil. Hos Karma Mobil är det däremot lite tråkigare då man valt att begränsa hastigheten till 100 Mbit/s vilket visserligen är en hög hastighet, men det är ju inte obegränsat.

Skulle surfen ta slut så kan du surfa vidare i kraftigt begränsad hastighet hos Karma Mobil medan hos Chilimobil så stängs surfen av helt. Men möjligheten att köpa till extra surf finns hos båda operatörerna och då ger det full hastighet direkt efter köpet för mängden du valt köpa.

Oavgjort på surf.

Betalningsmöjligheter

Att kunna betala smidigt är en stor fördel och hos Chilimobil är det möjligt att betala sitt abonnemang genom bankkort, vilket dessvärre inte går hos Karma Mobil.

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Chilimobil och Karma Mobil om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra påminnelseavgifter.

E-faktura är en favorit bland många i Sverige och med Karma Mobil kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Chilimobil så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Karma Mobil och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Chilimobil.

Karma Mobil vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Att kunna ringa och få hjälp är det många som värdesätter då ärenden ofta kan lösas direkt och det helt enkelt går snabbt att få hjälp och just telefonsupport det finns faktiskt hos Karma Mobil medan det saknas hos Chilimobil.

Att chatta och få hjälp den vägen har blivit allt vanligare hos de svenska mobiloperatörerna och givetvis kan du göra det hos Chilimobil och Karma Mobil. Chatten är ofta en av de bästa supportkanalerna då mobiloperatörerna kan chatta med flera samtidigt och därmed hålla nere på köerna till supporten vilket är bra för både dig och operatören.

Som sista supportsätt så finns e-postsupport hos både Chilimobil och Karma Mobil vilket innebär att du skickar ett vanligt e-postmeddelande med din fråga. Tyvärr så brukar e-postsvar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Karma Mobil vinner på support.

Populäritet

Ovanstående fem ronder har handlat om egenskaper hos Chilimobil och Karma Mobil och det är givetivis väldigt viktigt, men samtidigt är det väldigt teoretiskt. Givet all fakta besökare tar del av så finner vi ändå sanningen i vilken operatör som är bäst att ligga till stor del på den som faktiskt väljs i slutändan.

Så väljer de flesta Chilimobil eller Karma Mobil? Utifrån den data vi har så är det ganska lika mellan Chilimobil och Karma Mobil vilket gör att båda är likvärdigt populära och bra val även om de flesta föredrar Chilimobil något mer.

Chilimobil vinner på populäritet.

Vem är bäst av Karma Mobil och Chilimobil?

Vi har valt att poängsätta de olika ronderna som ger en poäng per vunnen rond, men lagt största vikt på populäritet som är värt tre poäng då det trots är ett kvitto från er besökare på vad ni väljer i slutändan. I våra ronder så samlar Chilimobil ihop 3 poäng medan Karma Mobil får 4 poäng.

Därmed utser vi Karma Mobil till bästa operatör!

Vilka erbjudanden har Karma Mobil och Chilimobil?

Här har vi samlat de båda operatörernas mobilabonnemang och eventuella erbjudanden. Listan uppdaterades senast i december 2022. Listan är sorterad efter lägsta ordinare pris.

 • Mobilabonnemang för alla

 • Fri surf 1 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 99 kr/mån i 3 mån, därefter 129 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 10 GB surf & fria samtal/sms

  för 159 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 15 GB surf & fria samtal/sms

  för 199 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 25 GB surf & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 229 kr/mån i 3 mån, därefter 279 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 10 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 249 kr/mån i 3 mån, därefter 299 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 40 GB surf & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • Fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 299 kr/mån i 3 mån, därefter 349 kr/mån.

  Visa erbjudandet

 • 100 GB surf & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån (18-54% i rabatt första 2 mån).

  Visa erbjudandet

 • Viaplay & fri surf 100 Mbit/s & fria samtal/sms

  för 349 kr/mån i 3 mån, därefter 399 kr/mån.

  Visa erbjudandet

Se fler erbjudanden hos:
Chilimobil · Karma Mobil

eller
Jämför andra mobiloperatörer